İçeriğe geç

Komplonun Türkçesi Nedir

Komplo hangi dilde?

Komplo kelimesi, Fransızca complot kelimesinden dilimize girmiş olup, “küçük entrika” anlamına gelirken, kelimenin tarihteki en eski kullanımı Mehmet Bahaettin’in 1924 tarihli Yeni Türkçe Sözlüğü’nde bulunmaktadır.

Komplo TDK ne demek?

TDK sözlüğünde komplo ne anlama geliyor? Türk Dil Birliği çerçevesinde “komplo” kelimesi kişilere veya kurumlara zarar veren gizli kararlar almak olarak ifade edilebilir.

Komplo nedir?

Komplo veya entrika, özellikle siyasi bir motivasyonla, cinayet, vatana ihanet veya yolsuzluk gibi yasadışı veya zararlı bir amaç için insanlar arasında yapılan gizli bir plan veya anlaşmadır, anlaşma kamuoyundan veya kamuoyundan gizli tutulur.

Dokümanlarının Türkçesi nedir?

Belge kelimesi esasen genel anlamıyla “belge” olarak ifade edilir. Elbette bir belge olarak da öne çıktığı söylenebilir.

Türkçe dili hangi dilden gelir?

Türkçe, kökeni bakımından dünya dilleri arasında Altay dili olarak sınıflandırılır. Türkçenin yanı sıra bu grupta Moğolca ve Mançu-Tunguzca da yer alır. Bazı araştırmacılara göre Korece ve Japonca da bu gruba dahil edilebilir. Türkçe, yapısı bakımından eklemeli diller grubuna aittir.

Kompetan hangi dilde?

Erbap için bir eşdeğer bulunamadığı için Fransızca-Türkçe “competan” kelimesiyle değiştirildi. Sözlüğe baktığımızda, kelime expert için capable kelimesinden önce geliyor.

Komplo tuzak ne demek?

Komplo kelimesi Fransızca “complot” kelimesinden gelir. TDK’ya göre “düzen” anlamına gelir. Komplo denince akla ilk gelen kavramlardan biri olan “komplo teorisi”, “bir kişi, örgüt veya ülkeye karşı gizli, zararlı bir tuzak kurulduğu inancına dayanan herhangi bir düşünce” olarak tanımlanır.

Komplo teorisi yazarı kim?

Kerem KaraosmanoğluKitap başlığıKomplo teorileriYazarKerem KaraosmanoğluEditörKıvanç KoçakDizi kapak tasarımıUtku LomluKapakSuat Aysu15 satır daha

Fobinin Türkçe karşılığı nedir?

Fobi, korku veya kaygı, bir şeyden duyulan korkunun bireyin günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemesi durumudur. Fobi kelimesi Yunanca phobos kelimesinden gelir.

Komplo hangi ülkenin?

Komplo (aslen The Contractor, daha önce Violence of Action olarak bilinir), İngilizce filmde ilk kez rol alan Tarik Saleh’in yönettiği, başrollerinde Chris Pine, Ben Foster, Gillian Jacobs, Eddie Marsan, Florian Munteanu ve Kiefer Sutherland’ın yer aldığı, yakında vizyona girecek bir Amerikan drama filmidir.

Komplo kurmak ne demek?

Ceza hukukunda komplo, iki veya daha fazla kişi arasında daha sonraki bir tarihte suç işlemek için yapılan bir anlaşmadır. Bazı ülkelerde veya bazı komplolar için, ceza hukuku, bu anlaşmadan sonra en az bir açık eylemin işlenmesini, bunun bir suç olması için ön koşul olarak değerlendirebilir.

Komplo teorisi nedir sözlük anlamı?

Bir kişiye, örgüte veya ülkeye karşı gizlice zararlı eylemlerin planlandığı ve yönlendirildiği fikrini oluşturmak için ortaya atılan fikirler bütününe komplo teorisi denir.

Complexin Türkçe anlamı nedir?

Karmaşık kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Karmaşıktır.

Doküman hangi dilde?

Belge – Nisanyan Sözlük. Fransızca kelime belgesinden bir alıntıdır. Bu kelime Latince kelime documentum’dan bir alıntıdır ve “ders kitabı, kanıt, belge” anlamına gelir.

Online Türkçe karşılığı nedir?

İngilizce bir kelime olan online, Türkçede online olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde online kelimesi, doğrudan internet bağlantısı veya internet üzerinden bağlantı kavramına karşılık gelen bir zarf olarak kullanılmaktadır. Ancak aslında online’ın ne anlama geldiği sorusuna tam olarak karşılık gelen kavram bağlantı kavramıdır.

Komplo teorisi yazarı kim?

Kerem KaraosmanoğluKitap başlığıKomplo teorileriYazarKerem KaraosmanoğluEditörKıvanç KoçakDizi kapak tasarımıUtku LomluKapakSuat Aysu15 satır daha

Cunta hangi dilde?

Latince “katılmak” anlamına gelen jungere kelimesinden türetilen terimin İspanyolca orijinali junta’dır (hunta diye okunur) ve bu dilden Türkçe de dahil olmak üzere diğer dillere de girmiştir.

Kelime hangi dilde?

Kelime, Arapça كلمة (kelime) kelimesinden türemiş olup “söylenen, söz” anlamına gelmektedir.

Neden komplo teorilerine inanırız?

Komplo teorileri dünyayı anlamamıza yardımcı olur. Benzer şekilde, farklı olaylarda ve durumlarda kalıplar arar ve tanırız. Çoğumuz olaylar ve bir dizi davranış için nedensel açıklamalar bulma eğilimindeyiz. Karşılaştığımız sayısız uyaran ve olay, kaotik bir dünyayı anlamlandırmanın bir yoludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir