İçeriğe geç

Empoze Nin Türkçe Karşılığı Nedir

Empoze Türkçe midir?

Fransızcadan dilimize giren “impoze etmek” kelimesi, bir düşünceyi başkalarına kabul ettirmek, zorla kabul ettirmek anlamına gelir.

Empoze etmek ne demek eş anlamlısı?

Empoze etmek, bir şeyi zorlamak ve mecbur etmek anlamına gelirken, empoze etmek, bir şeyi zorlamaya çalışmak ve empoze etmek anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda egemenlik ve baskı anlamında da kullanılır.

Empoze ediyorsun ne demek?

(Fr. imposé) Dilimizde zorlamak, etkilemek, zorla aşılamak anlamına gelen empoze etmek anlamında kullanılır: Fakat halkın çoğunluğunun yanlış olduğu bir ülkede, hatalar kendilerini doğru gibi kabul ettirirler (Burhan Felek).

Dokümanların Türkçe karşılığı nedir?

Belge kelimesi esasen genel anlamıyla “belge” olarak ifade edilir. Elbette bir belge olarak da öne çıktığı söylenebilir.

Tüm kelimesi Türkçe mi?

(2016). All sözcüğünün yeni değerlendirmeleri. Uluslararası Türk Edebiyatı Kültür Eğitimi Dergisi, 5(3), 1063-1093. 1960’lardan beri Türkçe “all” sözcüğünün Arapça “tamm” sözcüğünden türediği iddiası vardır.

Empoze mi empoze mi?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “impose” şeklinde yazılır. Doğru kullanımı imposition şeklinde olmalıdır.

Düşünceyi empoze etmek ne demek?

“Dayatma” bir fikri, inancı veya davranışı bir kişiye veya gruba zorla kabul ettirmek anlamına gelir. Dayatma genellikle güç, otorite veya zorlama kullanılarak yapılır ve diğer tarafın iradesini veya özgürlüğünü kısıtlayabilir.

Kriz eş anlamlısı nedir?

Kriz, kriz ve depresyon terimleriyle eş anlamlı olabilmesine rağmen, “bir örgütün genel amaçlarını ve işleyişini tehlikeye atan veya yaşamını tehlikeye atan, acil karar almayı gerektiren, uyum ve önleme sistemlerinin yetersiz olduğu gergin bir durum” olarak da tanımlanabilir.

Kap eş anlamlısı ne demek?

kap, örtü, ambalaj.

Empoze hastalığı nedir?

Bu sendroma sahip kişiler zamanla üretkenlik kayıpları ve düşük performans yaşarlar ve daha sonra gerçekçi olmayan unsurlara inanarak kendilerini dış dünyaya kapatırlar ve böylece kendilerine bir “yetersizlik” imajı yerleştirirler. Bu sendrom performans, verimlilik ve dış dünya ile gerçeklik arasındaki bağlantı ile ilişkilidir.

Çok alaturka ne demek?

Alaturka Tanımı: Alaturka kelimesinin anlamı; sabit ve düzenli bir seyri olmayan, çağdışı örf ve adetlere ait davranışları benimsemek, düzensiz, tutarsız ve usulsüz olarak tanımlanmaktadır.

Empirme ne demek TDK?

Baskı, Fransızca kökenli bir kelimedir. Serigrafi baskı, farklı renklerdeki serigrafi baskı mürekkepleri kullanılarak kumaş üzerine çeşitli desenler ve arka planlar basma işlemidir.

Defansın Türkçe karşılığı nedir?

Defans (tam anlamıyla “defans”) futbol, ​​basketbol ve diğer bazı takım oyunlarında takım halinde yapılan savunmadır.

Orjinal Türkçe karşılığı nedir TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre orijinal kelimesi “orijinal, fabrikasyon ve taklit olmayan ekipman, otantik, alışılmışın dışında, şaşırtıcı” anlamına gelir. Orijinal Fransızca kelimeden Türkçe’ye çevrilmiş bir kelimedir.

Adapte olmak ne demek?

Uyum yeteneği, uyum durumudur: bir organizmanın belirli bir habitat kümesinde yaşayabilme ve üreyebilme derecesi. Uyum özelliği, bir organizmanın gelişim örüntüsünün, organizmanın hayatta kalma ve üreme olasılığını garantileyen veya artıran bir yönüdür.

Dikte Türkçe mi?

Dikte – Nişanyan Sözlük. Fransızca dikte “1. “Dikte etmek” fiilinden alıntıdır, 2. Kelimeleri tek tek dikte etmek. Bu fiil, Latince dictare “açıklamak, emretmek” fiilinden ödünç alınmıştır.

Öneri Türkçe mi?

Telkin, Türkçe bir kelime olup birine belli konularda seçenek ve tavsiye sunmak anlamına gelir.

Konuşma kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçe con- fiilinden türemiş olup Türkçe-Türkçe +Iş- ekiyle gelmiştir.

Profesyonel Türkçe bir kelime mi?

TDK sözlüğüne göre; Fransızcadan Türkçeye geçen “meslek sahibi”, “kar elde etmek amacıyla bir işi yapan, ustalaşan, uzmanlaşan” anlamlarında kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ödemeyi Elden Alan Escort