Oğlum madde bağımlısı ne yapmalıyım?
Kişinin “tedavi” sözcüğünden endişe duyması halinde “danışmanlık” sözcüğünü kullanması; Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) gibi kuruluşlara başvurarak mutlaka profesyonel destek alması gerekmektedir.
Madde bağımlısı kişi zorla hastaneye yatırılır mı?
Uyuşturucu bağımlısı bir hastayı zorla hastaneye yatırmanın temel nedenleri hastanın uyuşturucu kullanmasını önlemek ve kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. Hasta zorla hastaneye yatırıldıktan sonra tedavi süreci başlar.
Madde bağımlılığı tedavisi için nereye başvurulur?
Tedavi için: Madde kullanan ve tedavi olmak isteyen, bununla ilgili sorunlarına çözüm arayan kişiler ve yakınları, hastanelere bağlı alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezleri (AMATEM) ve psikiyatri kliniklerinde tedavi görebilmektedirler.
Madde bağımlılığından kurtulmak için neler yapılabilir?
Madde bağımlılığının tedavi süreci yoğun çaba, 2-6 hafta izleme ve ardından psikoterapi süreciyle mümkündür. Bu sürecin tedavisinde bilişsel davranışçı terapi, grup terapisi, aile terapisi ve biorezonans (Mora terapisi) gibi psikoterapötik yöntemler kullanılır.
Amatem yatış için ne gerekli?
Hastaneye yatış talebinde bulunan ve aynı gün hekim tarafından hastaneye yatırılması planlanan hastanın uyuşturucu veya alkol etkisi altında olmaması gerekir. Hastanede yatış sırasında veya hafta sonu izni sırasında madde veya alkol tükettiği tespit edilen hasta taburcu edilir.
Kişi ne zaman madde bağımlısı sayılır?
Madde bağımlılığı nedir sorusunun en basit cevabı, sağlığa olumsuz etkisi olan bir maddenin kullanımı ve kişinin zarar görmesine rağmen kullanmayı bırakamaması durumudur. Uyuşturucu bağımlıları, alkol ve uyuşturucu kullanan ve bu maddelere bağımlı olan kişilerdir.
Amatem zorunlu yatış kaç gün?
Tedavi ne kadar sürer? Tedavi detoksifikasyondan (arınma) ve ardından psikososyal tedavi programından oluşur. Yatılı tedavi 4 hafta sürer. Taburcu olduktan sonraki tedavi, üç aylık bir grup psikoeğitim programını ve en az bir yıl boyunca klinikte ayaktan takip içerir.
Tedaviyi kabul etmeyen hastaya ne yapılır?
Tedaviyi kabul etmeme durumlarında ne yapılmalı? Geri dönHastanın yakınlarına durum ve planlanan tedavi ayrıntılı olarak anlatılmalı ve tedavi edilmediği takdirde hastanın görebileceği zararlar anlatılmalıdır. Hastanın yakınlarının kaygılı tutumları karşısında anlayışlı ve sabırlı olmaya çalışılmalıdır. Daha fazla makale…
Psikiyatri hangi durumlarda yatış verir?
Yatılı psikiyatri servisleri, psikiyatrik hastalıkların tedavi edildiği kliniklerdir. Psikiyatri servisleri, depresyon, bipolar bozukluk gibi duygudurum bozuklukları ve şizofreni, şizofreniform bozukluk, sanrılı bozukluk ve şizoaffektif bozukluk gibi şizofreni spektrum bozuklukları ile ilgilenir.
Zorunlu yatış için nereye başvurulur?
Zorunlu tedavi kararı için nereye başvurabilirim? Zorunlu tedavi kararı için nereye başvurabilirim? Türk Medeni Kanunu’nun 432. maddesine göre, sulh hukuk mahkemelerine dilekçe verilerek başvuru yapılabilir.
Amatem ücretsiz mi?
Sosyal sigortalı kişilere ücretsiz tedavi uygulanır. İlk muayeneden sonra hastanın durumuna göre tedavi sağlanır; ayakta veya yatarak tedavi planlanır. AMATEM kliniği alkol ve madde bağımlılığı bozukluklarını tedavi eden bir kliniktir.
Uyuşturucu tedavisi ücreti ne kadar?
Tedavi ücreti ne kadar? Aksi takdirde 3000 ile 4000 TL arasında değişmektedir.
Uyuşturucuyu vücuttan ne temizler?
Vücuda alınan ilaçlar suda çözünmediği için sadece idrar, dışkı ve ter yoluyla atılır.
Bağımlılık tamamen iyileşir mi?
Bağımlılık diyabet gibidir. Tamamen iyileşmez, ancak düzelir. Çalışmalar, diyabetlilerin uyuşturucu kullananlara göre tedaviye daha uyumlu olduğunu göstermiştir. Ancak, uyuşturucu kullanımında tekrarlamalar yalnızca fiziksel sorunlarla ilgili değildir.
Uyuşturucu içenleri nereye şikayet edeceğiz?
Uyuşturucu olaylarını nasıl bildirebilirim? 112 ve 155 ihbar hatları dışında 0 242 2440999 ve 05053180715 numaralarını arayarak da güvenli bir şekilde bildirebilirsiniz. Bunlar Uyuşturucu Suç Kontrol Müdürlüğümüzün telefon numaralarıdır.
Uyuşturucu içenleri nereye şikayet edeceğiz?
Uyuşturucu olaylarını nasıl bildirebilirim? 112 ve 155 ihbar hatları dışında 0 242 2440999 ve 05053180715 numaralarını arayarak da güvenli bir şekilde bildirebilirsiniz. Bunlar Uyuşturucu Suç Kontrol Müdürlüğümüzün telefon numaralarıdır.
Uyuşturucu içen babaya velayet verilir mi?
Örneğin anne iffetsiz bir hayat yaşıyorsa veya çocuk uyuşturucu bağımlısı veya alkolik amcalarla yaşamak zorunda kalıyorsa mahkeme, velayet hakkının uygun olması halinde çocuğun velayetinin babaya verilmesine karar verecektir.
Madde bağımlılığı testi nerede yapılır?
Günümüzde hemen hemen her sağlık kuruluşunda ve hastanede uyuşturucu testi yapılmaktadır.
Madde bağımlılığı aile ilişkilerini nasıl etkiler?
“Bağımlının durumunu inkar etmesi, çeşitli gerekçelerle ailesine yalan söylemesi, aileye karşı saldırgan tavırlar sergilemesi, ailenin otoriter ve baskıcı tutumu aile içi ilişkilerin bozulmasına yol açıyor” diyor.